Kraj drame?
0

Arsenal pušta Fabregasa u Barcelonu

FENA
Arsenal će pustiti svog kapitena i španskog nogometaša Cesca Fabregasa u Barcelonu, pišu u četvrtak dva sportska časopisa.

Prema Mundo Deportivu, trener Arsenala Arsene Wenger konačno je dao svoj pristanak za Fabregasov odlazak, pod uslovom da ne potpiše za neki drugi engleski klub.

"Trener je otvorio vrata Fabregasu pod uslovom da ne pojača drugu englesku ekipu", piše "Mundo Deportivo".

Kako pak piše drugi sportski časopis "Sport", "Arsenal smatra da je odlazak Fabregasa neizbježan", a njegovi se predstavnici očekuju u četvrtak u Barceloni kako bi upoznali katalonski klub s "financijskim zahtjevima" engleskog prvoligaša.

Ovi ponovni kontakti uslijedili su godinu dana nakon neuspjelog pokušaja Barcelone da angažira Fabregasa koji je oduvijek pokazivao želju da zaigra u katalonskom klubu.

Cesc Fabregas je počeo u Barci karijeru u akademiji za mlade prije nego je prešao sa 16 godina u Arsenal 2003.

"Ja sam navijač Barce. Član sam kluba, kao što je bio moj djed, moj stric, moji rođaci... Volim te boje odmalena. Ja sam Katalonac. No, ja sam kapetan Arsenala, ja sam 'topnik' i tu sam postao igrač, tu sam sazrio kao osoba", izjavio je Fabregas u julu 2010.

Mundo Deportivo dodaje i da pregovori između dva kluba neće biti lagani. Prema pisanju "Sporta, Arsenal bi mogao tražiti i do 50 miliona eura za Fabregasa.