FA Cup
0

Arsenal preskočio Leeds

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala slavili su na gostovanju kod drugoligaša Leedsa 3-1 u posljednjoj ponovljenoj utakmici 3. kola FA Cupa, te su se tako plasirali u daljnji tok takmičenja.

Podsjećamo, u prvom susretu igranom prije sedam dana na Emiratesu bilo je 1-1, a ovog je puta Arsenal opravdao ulogu favorita.

Već u 5. minuti susreta na Ellen Roadu Arsenal je poveo golom Samira Nasrija nakon lijepe solo-akcije, a prednost "topnika" povećao je u 35. minuti snažnim šutem Bacaryja Sagne iskosa s desne strane s nekih 12-ak metara. Najljepši trenutak susreta zbio se dvije minute kasnije kada je Bradley Johnson topovskim udarcem ljevicom s više od dvadeset metara pronašao same rašlje Arsenalovog gola i ostavio Wojciecha Szczesnyja nemoćnog. Ipak, taj je gol bio sve što je Leeds uspio napraviti, a konačnih 3-1 za goste postavio je u 76. minuti Robin van Persie glavom nakon ubacivanja Nicklasa Bendtnera.

Protivnik Arsenalu u četvrtfinalu bit će trećeligaš Huddersfield Town, a dvoboj je na rasporedu 30. januara na Emiratesu.

 

FA Cup, ponovljena utakmica 3. kola:

Leeds – Arsenal 1-3 (Johnson 37 / Nasri 5, Sagna 35, Van Persie 76)