FA Cup
0

Arsenal preokrenuo 0:2 prvi put nakon 10 godina, povratak Sagne

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala izborili su plasman u 5. kolo FA Cupa 3-2 pobjedom na Emiratesu nad Aston Villom iako su na poluvremenu zaostajali 0:2.

U 4. kolu najstarijeg nogometnog takmičenja na svijetu Topnici su na poluvremenu djelovali usporeno i činilo se da će upisati i treći uzastopni poraz (u svim natjecanjima) i četvrti u posljednjih pet utakmica.

Vodila je Aston Villa golovima Richarda Dunnea i Darrena Benta i djelovala je konkretnije, no u nastavku je Arsenal zaigrao puno angažiranije i golovima iz jedanaesterca Robina van Persieja i jednim Thea Walcotta uspio je preokrenuti zaostatak 0:2 na poluvremenu po prvi put nakon decembra 2001. godine kada su također slavili 3:2 protiv istog protivnika, tada na Highburyju.

Arsenal je sva tri gola postigao u razmaku od samo osam minuta. Prvi je penal izborio Aaron Ramsey nakon starta Dunnea, a drugi Laurent Koscielny nakon prekršaja Darrena Benta. Treba i reći da je Arsenal kod drugog gola Walcotta imao puno sreće budući ga je brzonogi engleski reprezentativac postigao ramenom nakon pokušaja izbacivanja lopte iz vlastitog šesnaesterca od strane Alana Huttona.

Kažimo da se u ovom susretu nakon skoro četveromjesečnog izbivanja zbog loma skočnog zgloba na travnjak Topnicima vratio Bacary Sagna koji je ušao u 89. minuti umjesto Walcotta.

U drugoj danas odigranoj utakmici 4. kola Sunderland je na svom Stadionu svjetla remizirao s drugoligašem Middlesbroughom. Završilo je 1-1, pa će pobjednika susreta odlučiti ponovljena utakmica u kojoj će domaćin biti Middlesbrough.

Dodajmo i da je u međuvremenu održan ždrijeb 5. kola FA Cupa, a "kuglice" su bile naklonjene favoritima te su im namijenile mahom niželigaše za protivnike.Chelsea će ugostiti drugoligaša Birminghama, Tottenham gostuje kod trećeligaša Stevenagea, dok Arsenal ide na noge boljem iz dvoboja Middlesbrough-Sunderland.

FA Cup, 4. kolo:

Arsenal – Aston Villa 3-2 (Van Persie 54-11m, 61-11m, Walcott 57 / Dunne 33, Bent 45+1) Sunderland – Middlesbrough 1-1 (Campbell 59 / Robson 16)

Žrijeb 5. kola FA Cupa:

Liverpool – Brighton & Hove Albion Everton – Blackpool/Sheffield Wednesday Chelsea – Birmingham Crawley Town – Stoke City

Stevenage – Tottenham Norwich – Leicester Sunderland/Middlesbrough – Arsenal Milwall/Southampton - Bolton