Daily Mail
0

Arsenal ponudio 20 miliona eura za Matu

Totalsport
Juan Mata
Juan Mata
Prema napisima engleskog dnevnika Daily Maila, Arsenalov menadžer Arsene Wenger spreman je napokon odriješiti kasu u potrazi za pojačanjima koja bi prekinula trofejni post tog uglednog londonskog nogometnog kluba.

Tako su "topnici" lansirali službenu ponudu Valenciji za njihovog veznjaka Juana Matu, igrača koji je bio jedan od nosioca igre mlade španske reprezentacije na putu do naslova na nedavnom U21 Evropskom prvenstvu.

Predstavnici Arsenala navodno su već razgovarali s 23-godišnjim igračem i njegovim ocem, koji mu je ujedno i agent i sada još treba postići dogovor s Valencijom za koju je Mata ugovorno vezan do 2014. godine.

Ukoliko na kraju dođe do sklapanja posla, bit će do najskuplja kupovina u Arsenalovoj historiji, budući je prethodno najveći transfer Wenger napravio 2009. godine, kada je iz Zenita doveden Andrej Aršavin uz odštetu od nekih 15 miliona eura.

Mata bi u Arsenalu trebao biti zamjena za kapitena Cesca Fabregasa, koji bi, očekuje se, ovog ljeta konačno ipak trebao potpisati za Barcelonu, svoj matični klub iz kojeg je stigao u Arsenal kao 16-godišnjak.