Novi slučaj
0

Arsenal pokušava oteti Barceloni novog Fabregasa

Totalsport
Šesnaestogodišnji vezni nogometaš Barcelone Jon Miquel Toral Harper pred potpisom je profesionalnog ugovora s Arsenalom, izvještava The Sun.

Događaj je to koji bi mogao maksimalno naelektrizirati atmosferu uoči uzvratnog dvoboja dvaju klubova u osimini finala Lige prvaka, koji se osmog marta igra na Nou Campu u Barceloni, a koji će Arsenal početi s 2-1 prednošću iz prve utakmice.

Navodno su se oko Arsenalova nekorektnog pokušaja da Barceloni otme novog dragulja iz nogometne akademije na identičan način na koji joj je 2003. godine oteo i Cesca Fabregasa, tada također 16-godišnjaka, uoči prvog meča na Emiratesu posvađali predsjednik Barcelone Sandro Rosell i izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis. Preciznije, Rosell je galamio na Gazidisa dok ga je ovaj šutke poslušao, kao da priznaje vlastiti grijeh.

Upravo za Rosellova dopredsjedničkog mandata u Barceloni 2003. godine dogodio se odlazak Fabregasa, te je današnji predsjednik stoga pogotovo osjetljiv na mogućnost ponavljanja scenarija.

Toral Harper jedan je od dolazećih Barceloninh bisera, a Arsenalu ga približava činjenica što mu je majka Engleskinja.

Ironično, mladić je nedavno snimio svoju prvu reklamu, onu za američkog proizvođača opreme Nike, baš u društvu Cesca Fabregasa.