Nogomet
0

Arsenal počinje pregovore s Borussijom oko Götzea?

Totalsport
Mario Goetze
Mario Goetze
Engleski nogometni premierligaš Arsenal trebat će platiti rekordnih 30 miliona funti ako želi u svojim redovima vidjeti novog "zlatnog dečka" njemačkog nogometa - Marija Götzea.

Engleski Sportsmail otkriva kako Arsenal namjerava iskoristiti susret 5. kola nogometne Lige prvaka za upisivanje tri boda, ali i za eventualne pregovore s predstavnicima njemačke ekipe oko njihovog dragulja Götzea.

Arsenal je poslao svoja dva "špijuna" na subotnju utakmicu Bayerna i Borussije u Münchenu, u kojoj je upravo Götze bio glavna uloga. Ove srijede bi se izvršni direktor Topnika Ivan Gazidis i glavni pregovarač kluba Richard Law trebali sastati s čelnicima dortmundske ekipe kako bi porazgovarali o Götzeu.

Arsenal će gotovo sigurno dobiti odgovor, prenose engleski mediji, da će za Nijemca morati izdvojiti čak 30 miliona funti. To je dvostruku više od njegovog dosadašnjeg rekordnog transfera - Andreja Aršavina. Borussia bi najradije zadržala svoju superzvijezdu, ali je isto tako svjesna da će ga prije ili kasnije izgubiti. Menadžer Arsenala Arsene Wenger ima 50 miliona funti za potrošiti u zimskom prijelaznom roku, i učinit će gotovo sigurno sve da osnaži svoj ipak nedovoljno kreativan vezni red.