Na 125. godišnjicu kluba
0

Arsenal otkriva statue Henryja, Adamsa i Chapmana

Totalsport
Thierry Henry
Thierry Henry
Iz redova engleskog nogometnog velikana Arsenala objavili su kako će u petak, dan uoči premierligaškog dvoboja protiv Evertona ispred stadiona Emirates otkriti statue triju klupskih legendi Thierryja Henryja, Tonyja Adamsa i Herberta Chapmana.

"Topnici" obilježavaju 125. godišnjicu kluba, a Henry, Adams i Chapman neki su od najistaknutijih pojedinaca bogate historije sjevernolondonskog kluba.

Henry (34), koji će biti u Londonu na svečanoj ceremoniji, najbolji je strijelac Arsenala s 226 postignutih golova u 370 utakmica. U redove Arsenala doveo ga je Arsene Wenger 1999. godine iz Juventusa, a osam godina kasnije prešao je u Barcelonu. Trenutno je igrač New York Red Bullsa, a za vrijeme stanke u MLS ligi održava fizičku pripremljenost treninzima s Arsenalovim igračima.

Adams (45) je cijelu igračku karijeru (1983.-2002.) proveo u redovima Arsenala, a kapitensku traku nosio je 14 godina. Ukupno je skupio 669 nastupa u klupskom dresu osvojivši deset velikih naslova. Osvojio je četiri premierligaška naslova, od čega tri u trima različitim desetljećima.

Chapman je bio menadžer Arsenala tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća, a vodio je klub do dvaju naslova engleskog prvaka i jednog FA Cupa prije nego li je 1934. umro od posljedica upale pluća u 56. godini života.