Premiership
3

Arsenal najuvjerljiviji sa 6:1 protiv Southamptona

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Arsenala ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u četvrtom kolu Premiershipa, lider Chelsea i prvak City ostvarili su mršave remije, dok je Manchester United u drugom poluvremenu deklasirao Wigan Athletic.

Na kraju su na Old Traffordu Fergusonovi igrači slavili 4-0 postigavši sva četiri pogotka u nastavku igre. U vodstvo je domaće doveo Paul Scholes u 51. minuti. Dao je gol u svom 700. nastupu za United. Protiv Wigana utakmicu su također započela još dva slavljenika: Ryan Giggs, koji je ukupno za United skupio više od 900 utakmica u takmičarskim utakmicama, upisao je 600. premierligaški nastup, dok je Rio Ferdinand nastupio 400. put u svim takmičenjima.

Debitantske su nastupe za domaće, i to vrlo uspješne, ostvarile i dvije ovoljetne prinove. Holanđanin Alexander Büttner počeo je utakmicu na lijevom beku, asistirao za 2-0 Hernandezu u 63., te sam pogodio tri minute kasnije.

Debi iz snova imao je Nick Powell, 18-godišnji ofanzivni vezni igrač kojeg je Ferguson doveo iz Crewe Alexandre za tri miliona funti. Ušao je u igru engleski U19-reprezentativac u 71. minuti umjesto slavljenika Giggsa, a 11. minuta kasnije pogodio premijerni premierligaški pogodak.

Najuvjerljiviju je pobjedu slavio Arsenal koji je i četvrti uzastopni poraz novom Premierligašu Southamptonu nanio na svom Emiratesu. Bilo je 6-1 za Wengerovu ekipu. Dva je pogotka postigao Gervinho, po jedan Podolski i Walcott, dok su si dvaput loptu u mrežu gosti sproveli sami.

Vodeći Chelsea remizirao je na gostovanju kod gradskog rivala QPR-a odigravši utakmicu bez golova. Prvi put ove sezone europski prvaci nisu uspjeli doći do prvenstvene pobjede.

Vijest utakmice bio je potez Antona Ferdinanda, koji je pri pozdravljanju uoči utakmice odbio pružiti ruku Johnu Terryju, Chelseajevu kapetanu kojeg je lani neuspješno tužio za rasističku uvredu.

Samo remi na gostovanju kod Stoke Cityja, i to 1-1 rezultatom, uspio je ostvariti prvak, Manchester City. Poveli su domaćini pogotkom Petera Croucha u 15., da bi u 35. svoj premijerni pogodak pri debitantskom nastupu u Cityjevu dresu postigao Španac doveden posljednjeg dana prijelaznog roka iz Benfice – Javi Garcia. Osim njega, debitirali su u redovima Mancinijeva sastava također Scott Sinclair i Douglas Maicon, obojica zaigravši od prve minute.

Fulham je na svom Craven Cottageu nadigrao WBA 3-0. Prva je dva pogotka pri svom drugom nastupu za londonsku ekipu pogodio Bugarin Dimitar Berbatov.

 Premiership, 4. kolo:

Norwich City – West Ham 0-0 Aston Villa – Swansea City 2-0 (Lowton 16, Benteke 88) Fulham – WBA 3-0 (Berbatov 32, 45-11m, Sidwell 89) Manchester United – Wigan 4-0 (Scholes 51, Hernandez 63, Büttner 66, Powell 82) Arsenal – Southampton 6-1 (Hooiveld 11-ag, Podolski 31, Gervinho 35, 71, Clyne 38-ag, Walcott 88 / Fox 45)

Stoke City – Manchester City 1-1 (Crouch 15 / Javi Garcia 35) QPR – Chelsea 0-0 Sunderland – Liverpool (18.30)