Nogomet
0

Arsenal i Real Madrid ispali iz Lige prvaka

NINA
Sinoć su odigrani revanš susreti četvrtfinala Lige prvaka, koji su nam priredili dva velika iznenađenja.

Ekipi zvijezda iz Madrida sreća je konačno okrenula leđa. Real je u Monte Carlo donio dva gola prednosti nad Monacom iz prve utakmice, a prednost je povećana u 36. minuti pogotkom Raula, nakon čega je zaista bilo teško vjerovati da Monaco može napraviti čudo.

Međutim, bitno je da su u to vjerovali fudbaleri Monaca. Giuly je prizemnim udarcem izjednačio pri kraju poluvremena, i tako osigurao određen optimizam u svlačionici iz koje je izišao sjajni Monaco.

Odmah na početku drugog dijela Morientes je zabio svoj sedmi pogodak u devet utakmica Lige prvaka, da bi pogodak vrijedan polufinala Lige prvaka postigao odlični Giuly u 45. minuti. Sve pokušaje Reala da dođe do pogotka za idući krug zaustavila je obrana francuske ekipe, koja je imala i nekoliko prilika da dodatno ponizi Španjolce.

Arsenalu se u samo nekoliko dana potencijalna sezona iz snova pretvorila u sezonu propuštenih prilika. Nakon što ih je Manchester United pobijedio u polufinalu FA Kupa, ekipu Arsenala je iz Lige prvaka izbacio Chelsea, koji je bio bolji rezultatom 3:2 .

Rezultati revanš utakmica četvrtfinala Lige prvaka:

Arsenal - Chelsea 1:2 (2:3)

Monaco - Real Madrid 3:1 (5:5)