Francuz ipak napušta Emirates
0

VIDEO / Arsenal i Manchester City dogovorili Nasrijev transfer

Sarajevo-x.com
Samir Nasri
Samir Nasri
Arsenal i Manchester City su dogovorili sve detalje oko prelaska francuskog reprezentativca Samira Nasrija u redove "građana". U utorak će ovaj igrač sredine terena biti podvrgnut ljekarskom pregledu.

Nasri će biti izostavljen iz ekipe koja će se u okviru 4. pretkola Lige prvaka u utorak navečer suprotstaviti talijanskom Udineseu, jer je City svoju ponudu za ovog igrača povisio na 25 miliona dolara, na što su zvaničnici londonskog kluba pristali, a potvrđena je informacija da je ovaj transfer gotovo realizovan u potpunosti.

"Arsenal može potvrditi da je postignut dogovor oko transfera Samira Nasrija u Manchester City. Dvadesetčetverogodišnji igrač sredine terena je proveo tri godine u Arsenalu. Izostavljen je iz ekipe koja će igrati protiv Udinesea u utorak navečer. Umjesto toga će otići u Manchester kako bi obavio ljekarski pregled. Preostalo je još da Nasri prođe pregled i da se obavi formalna registracija u novom klubu", saopćeno je na oficijelnoj stranici Arsenala.

Kao Nasrijeva zamjena u Arsenalu se spominje zvijezda Lillea Eden Hazard. No, francuski klub odlučno odbija sve ponude za svog najboljeg igrača.

"Eden ne ide nikuda ove sezone. Svjesni smo interesa najvećih klubova u Evropi, ali nismo spremni na prodaju. On je sretan ovdje, razumije naš projekat i želi ostati barem još jednu sezonu", izjavio je za BBC Frederic Paquet, generalni menadžer Lillea.