FA cup
6

Arsenal i Everton idu dalje, QPR i Norwich ispali od niželigaša

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Četvrto kolo FA Cupa pokazalo se neprelaznim za engleske prvoligaše QPR i Norwich, dok su favorizirani Arsenal i Everton teškom mukom izborili plasman u osminu finala.

Everton je slavio 2-1 na gostovanju kod drugoligaša Boltona golom stopera Johna Heitinge u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Prethodna su dva gola postignuta u prvom poluvremenu. Steve Pienaar je zabio za vodstvo Evertona, dok je za domaćine na stadionu Reebok izjednačio Marvin Sordell.

Arsenal je slavio na gostovanju kod drugoligaša Brighton&Hove Albiona 3-2 golom Thea Walcotta iz 85. minute. Pospremio je brzonogi Arsenalov napadač loptu u mrežu udarcem s ruba kaznenog prostora, koja je pogodila jednog domaćeg igrača na putu prema golu i prevarila golmana.

Prethodno su Topnici u dva navrata vodili golovima Oliviera Girouda, dok su se domaći vraćali preko Ashleyja Barnesa i Josea Ulloe. Giroud je u posljednje vrijeme u dobroj formi i zabio je 6 golova u zadnjih osam susreta, dok je Arsenal neporažen u posljednja 33 ogleda FA Cupa protiv niželigaša. Zadnji je put izgubio 1-0 od Sheffield Uniteda 1996. godine.

QPR Harryja Redknappa ispao je iz natjecanja nakon teškog 4-2 domaćeg poraza od trećeligaša Milton Keynes Donsa. Osmoplasirana ekipa trećeg razreda engleskog nogometa vodila je čak 4-0 do same završnice, kada su Jay Bothroyd i Fabio ublažili sramotu QPR-a.

Još teže od QPR-a osramotio se prvoligaš Norwich koji je na svom Carrow Roadu izgubio sa 1-0 od Luton Towna. Riječ je o trenutno petoplasiranoj ekipi engleske pete lige koja je slavila golom Scotta Rendella iz 80. minute. Prvi je to put da je neka amaterska ekipa u FA Cupu pobijedila prvoligaški sastav nakon 24 godine.

FA Cup, 4. kolo:

Bolton - Everton 1-2 (Sordell 27 / Pienaar 18, Heitinga 90+1) Brighton & Hove Albion - Arsenal 2-3 (Barnes 33, Ulloa 62 / Giroud 16, 56, Walcott 85) Derby County - Blackburn 0-3 Huddersfield - Leicester 1-1 Hull City - Barnsley 0-1 Macclesfield - Wigan 0-1 (Gomez 7-11m) Middlesbrough - Aldershot 2-1 Norwich City - Luton 0-1 (Rendell 80) Queens Park Rangers - Milton Keynes Dons 2-4 (Bothroyd 83, Fabio 90+2 / Traore 4-ag, Lowe 40, Harley 50, Potter 56)

Reading - Sheffield United 4-0 (Hunt 6, 50, Leigertwood 40, McCleary 54) Stoke City - Manchester City 0-1 (Zabaleta 85) Manchester United - Fulham (kasnije)