Nogomet
13

Arsenal "gunđa" jer mora odati priznanje Unitedu pred svojim navijačima

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nekolicina nogometaša Arsenala izrazila je veliko nezadovoljstvo što mora biti "počasna garda" za predstojeći susret engleske Premierlige, kada im na Emirates dolazi novookrunjeni prvak Manchester United.

Od igrača Arsenala se očekuje da uoči dvoboja protiv Uniteda formiraju "tunel" (dva reda igrača), kroz koji će momci Sir Alexa Fergusona proći, te da aplauzom pozdrave nove prvake Engleske. To je tradicionalni protokol u engleskoj Premierligi, koji su u ne tako dalekoj prošlosti radili i nogometaši Chelseaja za United, pa čak i igrači Barcelone za Real Madrid.

No, čini se da nezadovoljnici iz londonskog kluba nemaju izbora, te će morati odati počast najboljoj ekipi engleske Premierlige ove sezone, koja je naslov prvaka osigurala ovog ponedjeljka kada je hat trickom Robina van Persieja pobijedila Aston Villu s 3-0.

Spomenimo i da je Arsenal inkasirao dodatnih milion i po funti od transfera Van Persieja upravo u Manchester, zbog stavke u ugovoru koja garantira spomenuti iznos, ukoliko United osvoji naslov prvaka.