The Sun
0

Arsenal bez pojačanja u januaru

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Arsene Wenger (Foto: AFP)
Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger nema namjeru u januarskom prijelaznom roku dovoditi pojačanja, piše londonski tabloid The Sun.

"Ništa novo", komentarisao bi ironično dio frustriranih Arsenalovih navijača kojima je više dosta trofejnog posta koji traje od 2005. godine kada su posljednji put osvojili FA Cup pobjedom protiv Manchester Uniteda (5-4 na penale).

Vjerovalo se da bi Wenger u januaru mogao posegnuti na tržište ponajprije zbog povreda koje su pogodile njegovu ekipu, a posebno u odbrani. Tako "Topnici" imaju izvan pogona tri udarna beka, Bacaryja Sagnu, Kierana Gibbsa i Andrea Santosa, te su centralni defanzivci poput Johana Djouroua i Thomasa Vermaelena prisiljeni uskakati na njihove pozicije. Ipak, Wenger će se radije nadati njihovom skorom povratku i dati priliku mladim igračima nego kupiti nove.

Arsenal je tako uslijed spomenutih problema izgubio tri od posljednjih šest premierligaških susreta, a dva uzastopna, te u takvom raspoloženju dočekuje nedjeljni derbi protiv Manchester Uniteda na Emiratesu.

Zlobnici kažu da bi samo novi teški poraz od "Crvenih vragova" poput onog iz augusta prošle godine (8-2 na Old Traffordu, op.a.) mogao natjerati Wengera da "odriješi kasu."