Nogomet
0

Aršavin odlazi u Chelsea

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Britanski Mirror tvrdi da je Abramovičev Chelsea za talentovanog Rusa, Andreja Aršavina, Zenitu ponudio 12 miliona funti, koju je ruski prvak navodno odmah prihvatio.

Andrej Aršavin bi, prema pisanju ovog lista, trebao krajem ove sedmice otputovati u London kako bi se dogovorio oko uslova ugovora i kako bi prošao liječničke preglede.

Prelazak Aršavina u Chelsea, najviše bi obradovao vlasnika Chelseaja, Romana Abramoviča, koji već duže vrijeme pokušava jednog sunarodnjaka dovesti u svoj klub.

Novi trener Chelseaja, Luiz Felipe Scolari je već doveo Portugalca Deca na Stamford Bridge, a navodno mu je za oko zapeo i Realov igrač Robinho. Abramovič, je bez obzira na Scolarija lično poslao ponudu ruskom prvaku čime je pokazao koliko mu je stalo da dovede Aršavina u Chelsea.

Barcelona je još jedan klub koji je do sada pokazao najveći interes da dovede 27-godišnjeg Rusa u svoje redove. Međutim, izvor blizak Zenitu za Mirror je izjavio: "Sa Chelsea smo u stalnom kontaktu, dogovor je postignut, a Aršavin će posjetiti london da bi dogovorio uslove ugovora."