Zenit prva opcija u Rusiji
0

Aršavin: Moj odlazak iz Arsenala je glasina

Totalsport
Andreja Aršavina
Andreja Aršavina
Ruski nogometni klub Anži Mahačkala sprema se poslati još jednu nemoralnu ponudu. Nakon Samuela Eto’oa Anži želi u svojim redovima i najboljeg ruskog nogometaša Andreja Aršavina.

Anži je već doveo Jurija Žirkova iz Chelseaja, a vrlo blizu su i dovođenju Kamerunca Eto’oa kojem su spremni platiti 20 miliona eura godišnje plate. Nova želja ruskog oligarha Sulejmana Kerimova je Andrej Aršavin, no čini se da mu se ista ovog puta neće ispuniti.

"To su sve glasine. Uvijek sam govorio da igram tamo gdje želim, vrhunskom evropskom klubu. Ako se ikada i odlučim na povratak u Rusiju, moja prva opcija bit će Zenit", rekao je Andrej Aršavin.

Timski kolega Rusa Marouane Chamakh otkrio je da očekuje odlazak dvojice ključnih saigrača ovog ljeta.

"Mislim da će Fabregas i Nasri otići ovog ljeta. Novac koji se traži za njih dvojicu nije problem, već Arsene Wenger želi naći dostojne zamjene prije nego ostane bez dvojice možda i najboljih igrača. Smatram da je to razlog zašto transferi još nisu realizirani", rekao je Chamakh.

U međuvremenu ima i dobrih vijesti za ekipu Arsena Wengera. Naime, mladi japanski napadač Ryo Miyaichi dobio je radnu dozvolu pa će ga menadžer "topnika" Arsene Wenger imati na raspolaganju već ovog vikenda kada kreće nova sezona Premiershipa.