U maju puni 29 godina
0

Aršavin i dalje sanja o prelasku u Barcelonu

FENA
Andrei Arshavin
Andrei Arshavin
Napadač engleskog nogometnog premijerligaša Arsenala Andrej Aršavin, dugogodišnji navijač Barcelone, i dalje sanja o nastupu za španskog i evropskog prvaka.

"Odigravanje makar jedne sezone u dresu Barcelone predstavljalo bi vrhunac moje karijere. Barcelona je najbolji tim na svijetu i volim njihov stil igre. Ali, uživanje se pretvorilo u tugu nakon što sam ih gledao u meču protiv Arsenala u četvrtfinalu Lige prvaka", rekao je Aršavin, koji je zbog povrede propustio susrete protiv Barcelone u kojima je njegov klub u dvije utakmice poražen ukupnim rezultatom 6:3.

Naglasio je da je za poraz Barcelone od Intera u prvom meču polufinala Lige prvaka najzaslužiniji trener milanskog kluba.

"To je Mourinhova čarolija. On je genije. Mislim da su tri trenera kandidati za najboljeg na svijetu - Fabio Capello, Jose Mourinho i Guus Hiddink. Kada bih birao selektora ruske reprezentacije odlučio bih se za jednog od njih", rekao je ruski reprezentativac.

"Arsene Wenger je također dobar trener, ali on nije za rusku reprezentaciju", dodao je.

Aršavin, koji će sljedeći mjesec napuniti 29 godina, mogao je lako doći u Barcelonu, umjesto u Arsenal nakon impresivnog nastupa na Evropskom prvenstvu 2008., gdje je s Rusijom došao do polufinala.

No, njegov tadašnji klub Zenit odbio je ponudu Katalonaca u julu 2008.