Nogomet
0

Armin Hodžić: Spremili smo se za Zrinjski, želimo osvojiti duplu krunu

Piše: D. B.
Mladi i izuzetno talentovani nogometaš Željezničara Armin Hodžić uoči susreta 21. kola BHT Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog istakao je da je njegova ekipa spremna za važnu utakmicu i pohod na duplu krunu ove sezone.
Armin Hodžić
Armin Hodžić

Iako Željezničar nije pobijedio u 20. kolu u Bijeljini kod Radnika, Hodžić je ipak zadovoljan.

"Dobro smo izgledali na terenu, napravili smo izglednije šanse od Radnika, samo su golovi nedostajali", rekao je Hodžić, koji je dodao da su Plavi spremni za narednog protivnika.

"Zrinjski je pobijedio u prošloj utakmici i sigurno im je to motiv više, ali mi smo se dobro spremili i nadamo se da će rezultat biti pozitivan za nas", izjavio je Hodžić.

Zadovoljan je i žrijebom KUpa BiH, kojim je odlučeno da će Željezničar u četvrtfinalu igrati protiv ljutog rivala Sarajeva.

"Drago mi je šro je ovako ispalo u Kupu BiH. Biće to dvije teške utakmice jer se radi o derbiju. Svima je poznato kako mi igramo u ovom takmičenju, tako da se nadam da ćemo i ta dva susreta odraditi kako treba i plasirati se u polufinale", rekao je mladi nogometaš koji u Željezničaru igra kao posuđen igrač Liverpoola.

Hodžić je u proteklom periodu boravio u Liverpoolu, gdje je trenirao i zadovoljno očekivanja trenera.

"Bilo je lijepo u Liverpoolu, zadovoljan sam onim što sam napravio, kao i treneri", otkrio je Hodžić.

Nakon povratka iz Engleske, u potpunosti se fokusirao na Željezničar, s kojim ima visoke ciljeve.

"Sigurno idemo na duplu krunu ove sezone", završio je Hodžić.