Nogomet
35

Armin Hodžić: Presretan sam zbog prvijenca za Dinamo, želimo titulu i kup

Piše: D. B.
Bh. nogometaš i aktuelni napadač zagrebačkog Dinama Armin Hodžić postigao je svoj prvijenac u sinoćnjoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o životu u Zagrebu, dosadašnjem periodu provedenom u Dinamu i očekivanjima od tekuće sezone.
Armin Hodžić
Armin Hodžić

Hodžić je ljetos napustio Željezničar i priključio se ekipi zagrebačkog Dinama nakon što su Modri otkupili njegov ugovor od Liverpoola. S prilagođavanjem na novu sredinu nije imao problema.

"Zagreb je prelijep grad, brzo sam se snašao i uklopio, osjećam se odlično. Sa svima u klubu imam korektan odnos, posebno sa saigračima", izjavio je Hodžić za portal Klix.ba.

Uslovima koje ima u Dinamu je oduševljen.

"Dinamo je zaista klub koji svojim igračima nudi uslove jednake onim u poznatim evropskim klubovima, što je izuzetno važno za razvoj i napredak. U klubu su svi profesionalci i tako se i ponašaju", rekao je mladi napadač Dinama.

Po dolasku u redove Modrih je zadobio povredu muskulature trbušnog zida, zbog čega je pauzirao pola godine. No, povreda je sada prošlost, pa se Hodžić polako vraća u formu.

"Drago mi je što sam se napokon oporavio i vratio na teren. Trenutno mi je najvažnije to što sam zdrav i što nemam problema sa starom povredom", kazao je Hodžić.

Nakon nedavnog debija za Dinamo, Hodžić je sinoć postigao prvijenac za Modre u pobjedi nad Istrom rezultatom 3:0. Bila je to četvrtfinalna utakmica Kupa Hrvatske u kojoj su Zagrepčani osigurali plasman u polufinale.

"Presretan sam zbog prvijenca, dugo sam ga čekao. Cilj mi je da što prije dostignem vrhunsku formu i budem što efikasniji", izjavio je bh. nogometaš.

Dinamo i ove godine želi osvojiti sve što je moguće.

"Cilj je jasan, a to je osvajanje duple krune u ovoj sezoni. Želimo trofeje i lige i kupa", jasan je bio Hodžić.

Pored njega, članovi Dinama su bh. nogometaši Amer Gojak i Said Husejinović. Gojak je debitovao u sinoćnjoj utakmici, a Husejinović se nije naigrao otkako je došao iz FK Sarajevo. Dva puta se oporavljao od rupture prednjih križnih ligamenata, a sada je suspendovan zbog toga što je 2012. godine potpisao ugovor s bugarskim CSKA dok je još bio član Bordo ekipe. On je imao predugovor s bugarskim klubom, a onda je završio u Dinamu. CSKA je slučaj prijavio UEFA-i, a Husejinović je suspendovan na četiri mjeseca.

"Družim se sa svima, a posebno sa Saidom i Amerom. Pomažemo jedan drugom", kazao je bivši nogometaš Željezničara.

On je u Premijer ligi BiH bio jedan od najboljih i najperspektivnijih nogometaša, a nastupao je za sve selekcije reprezentacije BiH osim za seniore. Armin se nada da će u budućnosti ostvariti i taj cilj.

"U Premijer ligi BiH sam imao dobru sezonu, stekao sam dosta iskustva. Nastupio sam za sve mlađe selekcije Zmajeva, pa se nadam da ću taj niz i nastaviti. Svaki igrač želi igrati za svoju zemlju, pa tako i ja. Potrudit ću se da zaslužim poziv", završio je Hodžić.