Nogomet
181

Armin Hodžić postigao dva gola za pobjedu Željezničara protiv Zrinjskog

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara danas su u 21. kolu Premijer lige BiH na stadionu Grbavica savladali ekipu Zrinjskog 2:1 te tako zadržali prvo mjesto na tabeli.

Željezničar je došao u vodstvo u 22. minuti kada je Armin Hodžić oduzeo loptu protivničkom igraču te savladao golmana Zrinjskog za 1:0. Prethodno je veliku šansu za vodstvo imao Zrinjski kada je Đurić izašao sam pred Lončarića, ali je golman Plavih bio uspješniji.

Ipak, Željezničar je bio bolji protivnik i imao je više prilika u prvom dijelu te je na odmor zasluženo otišao sa prednošću 1:0.

U nastavku, Zrinjski je došao do poravnanja u 60. minuti, kada se nakon kornera se u 16-ercu Željezničara najbolje snašao Simeunović i poentirao za 1:1. Međutim, raspoloženi Hodžić je u 79. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici što je bilo dovoljno za pobjedu tima sa Grbavice 2:1, koji je na ovaj način ostao lider na premijerligaškoj tabeli sa 42 osvojena boda.

U terminu od 15 sati igra se još šest susreta 21. kola Premijer lige, dok svoju utakmicu Sarajevo i Olimpic igraju sutra sa početkom u 18:30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.