Nogomet
114

Arman Zalihić podnio ostavku na mjesto v. d. direktora Veleža: Prikriveni fašizam pokušava uništiti klub

Piše: E. B.
Arman Zalihić: Ušao sam u klub premlad, vođen idealima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Arman Zalihić: Ušao sam u klub premlad, vođen idealima (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Arman Zalihić je danas na vanrednoj konferenciji za novinare podnio ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora Veleža.

Zalihić (25) je na ovu funkciju stupio 22. septembra prošle godine i pokušao je pomoći nekadašnjem hercegovačkom gigantu da se izvuče iz veoma teške situacije.

Ipak, klub je, prepušten samo nekolicini entuzijasta, dotakao je samo dno i prijeti mu gašenje.

Zalihiću je očito dosta borbe s vjetrenjačama, a posljednji potez kao v. d. direktora kluba je bio poziv političarima i biznismenima na sutrašnji sastanak na kojem će se pokušati spasiti što se spasiti da.

"Ušao sam u klub premlad, vođen idealima i trudio sam se nešto pokrenuti. Ali, ne mogu sam, nemam nikakvu podršku", razočarano je rekao Zalihić koji je potom objavio i razlog ostavke.

"Velež je u svojoj historiji preživio svašta, čak i dva rata. Sada je na snazi prikriveni fašizam koji pokušava unišiti ovaj klub radi nečijih privatnih ili nekih drugih interesa. Takvima poručujem da je Velež preživio fašizam u Drugom svjetskom ratu, a preživjet će i ovaj", poručio je Zalihić i dodao kako dugovanja igračima iznose 360.000 KM.