Nezadovoljni rezultatima
0

Arles otpustio Faruka Hadžibegića

Totalsport
Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Faruk Hadžibegić otpušten je sa mjesta trenera francuskog drugoligaša Arlesa, objavljeno je u klupskom saopštenju.

Loši rezultati ekipe doveli su do rušenja Hadzibegića, a posljednji domaći poraz od Guingampa (1-2) bila je kap koja je prelila čašu strpljenja kod rukovodstva francuskog kluba.

Predsjednik Arlesa Marcel Salerno žestoko je kritikovao i igrače svoje ekipe.

"Rekao sam igračima da ne vidim nikakvu borbu, nimalo života nema u ekipi. Za to nije kriv samo trener jer ne vidim mnogo nogometaša koji su oznojili dresove. Ipak, poslije posljednjeg poraza odlučili smo da prekinemo saradnju sa Hadžibegićem, s kojim ćemo ostati u dobrim odnosima", rekao je predsjednik Arlesa.

Faruk Hadžibegić preuzeo je Arles sredinom prethodne sezone, ali nije uspio da izbori opstanak u elitnom društvu Francuske. Tada je rekao da tim nije na nivou francuske Prve lige, ali je dobio novu šansu da i u Ligi 2 vodi tim.

Međutim nakon 14 utakmica ove sezone Arles je ostvario samo tri pobjede i nalazi se na pretposljednjem mjestu prvenstvene tabele.

Ekipu će umjesto Hadžibegića preuzeti njegov bivši pomoćnik Pascal Braud.

Hadžibegić je u trenerskoj karijeri vodio još španski Real Betis, turske timove Gaziantepspor, Diyarbakirspor, Denizlispor, te francuske ekipe Troyes, Chamois Niortais, Dijon.

Također, bio je i selektor reprezentacija Bosne i Hercegovine.