Zbog izjava o penalima
0

Arjen Robben ljut na Franza Beckenbauera

Totalsport
Bayernov nizozemski krilni napadač Arjen Robben očigledno još nije oprostio legendarnom Franzu Beckenbaueru, počasnom predsjedniku kluba zbog izjave koju je ovaj ponudio nakon velikog bundesligaškog derbija protiv dortmundske Borussije.

Tada je Bayern izgubio kod branitelja naslova s 1-0, a Robben je u završnici utakmice propustio zabiti iz penala, kojim je, ako ništa drugo, barem mogao produžiti nadu Bavarcima da će skinuti Borussiju s trona. Porazom Bayerna u toj utakmici je prvenstvo praktički bilo odlučeno.

"Da sam ja trener, Robben ne bi izveo taj penal. Postoji nepisano pravilo o tome da igrač na kojem je skrivljena ne izvodi najstrožu kaznu. Možda sam ja u krivu pa je to pravilo izmjenjeno ili možda nije niti stiglo do Nizozemske", sarkastično je komentirao Beckenbauer.

U srijedu je Robben u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, u Madridu protiv svog bivšeg kluba Reala, opet preuzeo odgovornost. Pri zaostatku svoje momčadi 2-0, zabio je s bijele tačke, iako je Iker Casillas pogodio stranu i umalo obranio njegov pokušaj.

S 2-1 za Real Madrid se otišlo u produžetke, jer je Bayern s istim rezultatom slavio kod kuće. Odluka je na kraju pala iz penala, u kojima su Bavarci bili bolji, ili bolje rečeno, manje loši. Nizozemac tada nije pucao, ali je njegov gol s bijele tačke bio presudan za prolaz Bayerna u finale.

"Nisam baš uvijek najsretniji s onim što priča Beckenbauer. Mislim da bi ponekad prvo trebao promisliti, a tek onda nešto reći", komentirao je Robben.