Nogomet
0

VIDEO / Aris i Manchester City remizirali, dobra partija Džeke

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Večeras je nastavljeno takmičenje u UEFA-inoj Evropskoj ligi. Odigrana je prva utakmica šesnaestine finala, koja je počela u 18 sati. Grčki Aris je na svom terenu ugostio engleski Manchester City. Golova nije bilo. Bh reprezentativac Edin Džeko je za "građane" zaigrao od prve minute i pružio solidnu igru. Zamijenio ga je Pablo Zabaleta u 84. minuti susreta.

Utakmica između Arisa i Manchester Cityja je započela testiranjem protivnika. Prve minute susreta su pripale gostima. Gol Arisa su pokušali ugroziti David Silva u 4., Carlos Tevez u 14. i Edin Džeko u 16. minuti. Nakon toga je nekoliko puta zaprijetio i Aris. Daisuke Sakata je uputio udarac prema golu, ali opasnosti po golmana Joea Harta nije bilo. Džeko je u 21. minuti uputio udarac glavom, ali je ponovo bio neprecizan.

Bh. reprezentativac je do kraja prvog poluvremena imao još dvije izgledne šanse, ali nije uspio pogoditi mrežu domaćeg golmana Sifakisa. Na drugoj su strani opasno zaprijetili Ricardo Faty, Raul Bobadila i Neto iz slobodnog udarca, no prvo poluvrijeme na stadionu "Kleanthis Vikelides" je završilo rezultatom 0:0.

U nastavku su prvu priliku imali igrači Arisa. Juan Toja je pokušao u 48. minuti, ali je njegov udarac završio izvan gola. Najbolju priliku do tada je imao Džeko u 63. minuti kada je glavom uputio udarac pod samu prečku, ali je golman gostiju bio na visini zadatka. Nekoliko trenutaka nakon prilike za City, Arisov Neto je mogao dovesti svoju ekipu u vodstvo, ali se ovoga puta istakao golman Hart odličnom paradom. Još je jednom Hart odlično reagovao kada je šutirao Michel. U tim trenutcima se igrao mnogo bolji nogomet u odnosu na prvo poluvrijeme.

Sjajan šut je u 70. minuti uputio razigrani Džeko, no lopta je završila pored gola. Dvije minute kasnije, ponovo je zaprijetio večeras odlični Neto. Nakon sto je u 77. minuti Shauna Wright-Phillipsa zamijenio Mario Balotelli, Mancini je umjesto Džeke u 84. minuti u igru uveo Pabla Zabaletu. Nekoliko minuta prije izlaska iz igre, Edin je zaradio žuti karton. Do kraja susreta nije bilo većih prilika. Aris i City su remizirali rezultatom 0:0. Pitanje je da li je ovo dobar rezultat za ekipu Manchester Cityja pred uzvratnu utakmicu, jer je Aris poznat po dobroj igri na gostujućim terenima.


A0-0M

Simão | Myspace Video

Evropska liga, šesnaestina finala:

Aris - Manchester City 0:0

U četvrtak se igra čak 15 susreta, a sastaju se:

Metalist - Leverkusen (17.00) Rubin - Twente (17.00) Napoli - Villarreal (19.00) Anderlecht - Ajax (19.00) Lech - Braga (19.00) Beşiktaş - Dynamo Kyiv (19.00) BATE - PSG (19.00)

Benfica - Stuttgart (19.00) Rangers - Sporting (21.05) Sparta Praha - Liverpool (21.05) Basel - Spartak Moskva (21.05) Young Boys - Zenit (21.05) Sevilla - Porto (21.05) Lille - PSV (21.05) PAOK - CSKA Moskva (21.05).