Nogomet
0

Argentinski dnevnik u čast Messiju promijenio ime iz Ole u Cule

Totalsport
Messi (Foto: AFP)
Messi (Foto: AFP)
Najtiražnije argentinske sportske dnevne novine Ole na jedan su dan promijenile svoje ime u Cule, u čast omalenom nogometašu Barcelone Lionelu Messiju koji je u utorak navečer postao, s 24 godine, najbolji klupski strijelac svih vremena.

Messi je u utakmici 29. kola španske nogometne lige, protiv Granade, postigao hat-trick u 5-3 pobjedi svoje ekipe. Uoči susreta bio mu je potreban samo jedan gol da dostigne legendarnog klupskog napadača Cesara Rodrigueza koji je u svojih 16 sezona u Barceloni postigao 232 pogotka. Messi je s nova tri gola na svom kontu ove sezone stigao do brojke 234 čime je postao najbolji katalonski strijelac svih vremena.

Argentinske novine njemu i Barceloni u čast nazvali su svoj broj, koji je izašao u srijedu, Cule, što je inačica za istinskog navijača Barcelone, ali nikako ne i "običnog" navijača koji samo voli Barcin stil igre.

"Ole se danas osjeća kao jedan od Barceloninih navijača i zato želimo da to svi vide na našoj naslovnici. Čestitamo!", stoji u tekstu najprodavanijih sportskih novina u Argentini.