Nogomet
0

Argentinci odlučili zadržati selektora Batistu

Totalsport
Sergio Batista (Foto: AP)
Sergio Batista (Foto: AP)
Sergio Batista ostaje selektor argentinske nogometne reprezentacije, potvrdio je za argentinsku radijsku stanicu Radio La Red Humberto Grondona.

Grondona, poddirektor svih reprezentacija pod kapom Argentinskoga nogometnog saveza (AFA) i sin dugovječnog predsjednika istog, Julija Grondone, izjavio je da kuća argentinskog nogometa nema sklonost naglim reakcijama i promjenama. To ne znači, naglasio je Grondona junior, da selektor može pobjeći od vlastite odgovornosti " za neuspjeh i slabu igru na Copa Americi".

"Očekujemo da će naš stručni štab imati dovoljno mudrosti da bi izveo zaključke. Budućnost je pred nama, čekaju nas kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine", rekao je Grondona istaknuvši: "Batista mora analizirati sve igrače i vidjeti ko mu je zakazao. Nadamo se da će nešto promijeniti".

Pred Argentinom je prijateljska utakmica protiv Rumunije u Bukureštu 10. augusta, nakon čega će, početkom septembra, "gauči" odigrati dvije utakmice u Aziji: s Venezuelom će se sastati u Indiji, a s Nigerijom u Bangladešu.

Sedmog oktobra u prvom kolu južnoameričkih kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu Argentinci će na svom terenu dočekati Čileance.