Nogomet
3

Argentinac Charly je svjetski šampion u Freestyle nogometu

Klix.ba
(Foto: Red Bull)
Najbolji planetarni nogometaši slobodnog stila odmjerili su snage na velikom svjetskom finalu Red Bull Street Style održanom prošle noći u Londonu. Takmičari iz više od 40 zemalja svijeta, zajedno sa četiri takmičarke su napravili pravu poslasticu za nekoliko hiljada prisutnih gledalaca, dok su milioni ljudi gledali uživo preko Red Bull TV-a.

Nakon velikih borbi na kraju noći slavio je Argentinac Charly koji je sve zadivio u finalnoj borbi protiv Japanca Ko-sukea, kada je žonglirao loptu na nožnom listu. Već dugo vremena se borio da postane najbolji na svijetu i nije odustao. Nakon što je preuzeo pehar vidno sretan je izjavio: "Posljednjih godina sam zbog poraza bio razočaran. Teško je da izvedete dobar trik u momentu kada je to najpotrebnije. Nastavio sam neprestano trenirati i u srcu sam znao da će se isplatiti. I evo, uspio sam. Pobijedio sam."

Pored muške konkurencije, na svjetsko finale su došle i četiri žene. Žensko finale je dobila sigurna Francuskinja Melodi, dok je drugo mjesto pripalo Aguski iz Poljske. Brončana sinoć u Londonu je bila još jedna Poljakinja Kalina, dok se Kitti iz Mađarske morala zadovoljiti sa četvrtom pozicijom.

Pogledajte cijeli reportažu na Red Bull TV na ovom linku.

Red Bull Street Style World Final 2016, London:

  1. Carlos “Charly” Alberto Lacono (ARG),
  2. Kosuke “Ko-suke” Takahashi (JPN),
  3. Anatoliy “McPro” Yanchev (RUS),
  4. Esteban “el Pantera” Hernández Acosta (MEX)