Nogomet
3

Argentina s maksimalnim učinkom ide u četvrtfinale Copa America Centenarija, prošao i Čile

Piše: D. B.
Reprezentacija Argentine je pobijedila i u trećoj utakmici grupe D Copa America Centenarija, a nova tri boda upisala je protiv Bolivije rezultatom 3:0. Uz Gaučose u četvrtfinale ide i Čile koji je u posljednjoj utakmici grupne faze savladao Panamu 4:2.

Argentina - Bolivija 3:0

Argentinci su sav posao završili u prvom poluvremenu, kada su postigli tri gola. Mrežu Bolivije načeo je Lamela u 13. minuti, a dvije minute kasnije je na 2:0 povisio Lavezzi. Treći gol djelo je Cueste iz 32. minute. U drugom poluvremenu su mreže mirovale, pa je Argentina upisala treću pobjedu za prvo mjesto maksimalnih devet bodova u grupi E.

Čile - Panama 4:2

Čile i Panama su odigrali zanimljivu utakmicu na kojoj je postignuto šest pogodaka. Povela je panama preko Camarga u 5. minuti, a na 1:1 je izjednačio Vargas. Isti je igrač zaslužan i za preokret u 43. minuti, tako da je Čile imao prednost nakon prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog dijela igre, tačnije u 50. minuti, na 3:1 u korist Čilea povisio je Sanchez. Arroyo je smanjio razliku golom u 75. minuti, a potom je Sanchez svojim drugim pogotkom na utakmici postavio konačnih 4:2 za Čile. Čileanci u četvrtfinale idu s drugog mjesta grupe D sa šest bodova.

Nakon ovih utakmica poznati su svi parovi četvrtfinala Copa America Centenarija, a to du SAD - Ekvador, Argentina - Venecuela, Peru - Kolumbija i Meksiko - Čile.