Fudbal stigao u Južnu Afriku
0

VIDEO / Argentina "rasturila" Južnu Koreju, Higuain postigao hat-trick

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Argentina je rezultatom 4:1 savladala Južnu Koreju u drugom kolu grupe B, a hat-trick, prvi na prvenstvu, postigao je Gonzalo Higuain.

Izabranici Diega Maradone bolje su otvorili utakmicu i prvi gol postigli u 17. minuti susreta. Loptu s lijeve strane ubacio je Messi, a u šesnaestercu Južnokorejanac Chuyong nije najbolje reagovao te poslao loptu u svoju mrežu.

Argentina nakon vodećeg pogotka nije prestala sa napadima. Osamnaest minuta kasnije Higuain glavom sa pet metara matira suparničkog golmana, nakon centaršuta Maxija Rodrigueza.

Ipak, Južna Koreja se vratila u utakmicu krajem prvog poluvremena kada je Demichelis nespretno reagovao, a Chunyong mu ukrao loptu i sa 15 metara savladao Romera.

Sa tim rezultatom igrači su otišli na odmor. Drugo poluvrijeme počelo je napadima Argentine, a Južnokorejanci su mogli do izjednačenja u 57. minuti kada je Kihon sam izašao pred Romera, ali lopta je otišla pored gola.

Potom na scenu stupa Higuain koji je u 76. i 80. minuti postigao dva pogotka i tako postavio konačan rezultat 4:1 u korist svoje selekcije.

Grupa B: Argentina - Južna Koreja 4:1

Strijelci: 1:0 - Chuyoung - ag. (17), 2:0 - Higuain (33), 2:1 - Chungyong (45), 3:1 - Higuain (76), 4:1 - Higuain (80).