Prijateljska utakmica
0

VIDEO / Argentina deklasirala Albaniju 4-0

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Argentine u posljednjoj su provjeri uoči početka Copa Americe (1. jula) na buenosaireškom Monumentalu pobijedili Albaniju 4-0.

Lionel Messi zabio je jedan gol pretkraj prvog dijela te asistirao za prvi Ezequielu Lavezziju u šestoj te treći Sergiju Agüeru u 75. minuti. Odigrao je sjajnu utakmicu stigavši do 17. pogotka u 57. nastupu za nacionalni tim.

Za 4-0 u 90. je minuti na asistenciju Agüera zabio još jedan napadač, povratnik Carlos Tevez.

Sastav Josipa Kužea, oslabljen izostankom nekolicine standardnih prvotimaca, bio je nedostojan suparnik koji niti jednom nije zapucao prema golu Sergija Romera.

Argentinski selektor je postavio tim u prilično rezervisanu 4-3-3 formaciju, sa samo tri klasična ofanzivna igrača u Lionelu Messiju, koji je, kao i u Barceloni, zauzeo centralnu poziciju, Ezequielu Lavezziju (desno) i Angelu di Mariji (lijevo).

Pitanje je koliko će na Copa Americi, koju Argentinci organizuju, s veznim redom u kojem su Barcelonin Mascherano, Anderlechtov Biglia i Valencijin Banega, moći pritiskati suparnike.

Argentinski mediji također upozoravaju na vječnu rak-ranu argentinske ekipe, ofanzivno nedovoljno kvalitetnu igru bekova, koje su ovaj put igrali Javier Zanetti i Marcos Rojo. Prvospomenuti je na Monumentalu nastupio 140. put u argentinskom dresu, što je nacionalni rekord.

Za deset dana Argentina otvara kontinentalno prvenstvo Južne Amerike dvobojom protiv Bolivije u prvom kolu A-grupe. Utakmica se igra u La Plati.

Nogometaši Čilea u ponedjeljak su u svojoj provjeri uoči istog turnira u Santiago de Chileu pobijedili Estoniju također 4-0. Jedan je pogodak za domaće zabio razvikani Udineseov napadač Alexis Sanchez, meta evropskog prvaka Barcelone.

Prijateljske nogometne utakmice:

Čile – Estonija 4-0 (Fernandez 21, Ponce 41, Suazo 45-11m, Sanchez 50) Argentina – Albanija 4-0 (Lavezzi 6, Messi 43, Agüero 75, Tevez 90)