Tvrdnje The Suna
204

Arapi preuzimaju Arsenal za 1.5 milijardi funti?

Totalsport
Investicijska grupa iz Qatara i Ujedinjenih Arapskih Emirata spremna je od "malenog" Arsenala napraviti pravu europsku "zvijer", prenosi britanski tabloid The Sun.

Arapi su spremni ponuditi većinskom vlasniku ekipe, Stanu Kroenkeu, 1,5 milijardi funti za preuzimanje kluba, piše The Sun. Trenutna cijena dionice kluba, koji polagano, ali sigurno tone svojom kvalitetom u rang prosječnih ekipa europskog nogometa, iznosi 17 hiljada funti, no Arapi su spremni dati i 20 hiljada po istoj!

Ukoliko Kroenke pristane na prodaju, bio bi to najveće preuzimanje nekog kluba u nogometnoj historiji!

Prema pisanju britanskih medija, mjesto menadžera Arsenea Wengera ne bi došlo po znak pitanja, a on bi sam konačno mogao odriješiti vreću punu novaca, s obzirom da bi od Arapa dobio slobodne ruke.

Arsenal bi s najvećom financijskom inijekcijom u nogometnoj historiji mogao zadržati najbolje igrače bez ikakvih problema, te bi mnogi drugi bili voljni doći na Emirates, baš kao što su to proteklih godina činili neki poput Sergija Agüera (City), Zlatana Ibrahimovića (PSG) ili Ezequieaa Lavezzija (PSG).

Za navijače Arsenala bi to bila sjajna vijest, a uz to bi cijene ulaznica za utakmice najvjerovatnije doživjele velike promjene. Naime, Arsenal trenutno ima jednu od najviših cijena ulaznica, no dolaskom Arapa bi ista postala irelevantna kada je prihod u pitanju.