Hoće li biti dovoljno
1

Anži za Falcaa Atleticu nudi 68 miliona eura

Totalsport
Falcao
Falcao
Sulejman Kerimov, bogati vlasnik dagestanskog kluba Anžija iz Mahačkale, poslao je madridskom Atleticu ponudu za kolumbijskog napadača Radamela Falcaa. Vrijedna je 68 miliona dolara...

Vijest na svom online-izdanju donosi ugledni portugalski sportski dnevnik Bola, koji sa savjetnicima 26-godišnjega nogometaša ima izvrsne relacije još iz vremena dok je Kolumbijac nosio dres Porta.

Falcao u ugovoru ima klauzulu po kojoj ga klub neće pustiti za svotu manju od 75 miliona eura. Bola piše da je Kerimov toga itekako svjestan te da je s prvobitnom ponudom, sedam miliona kraćom, odlučio iskušati stav madridskog kluba.

Nakon što je tokom prošle godine potresao nogometni svijet dovevši Samuela Eto'oa i Roberta Carlosa, a ove i holandskog trenera Guusa Hiddinka, Kerimov ima ambiciju nastaviti ulagati u klub od kojeg očekuje da se bori za naslov ruskog prvaka. Trenutno to nije slučaj: prošlu su sezonu Dagestanci završili na osmom, a nakon pet odigranih kola nove nalaze se na sedmom mjestu prvenstvene tabele.

Falcao je u Atletico stigao prošlog ljeta iz Porta za 40 miliona eura. Uklopio se s 21 pogotkom u 34 prvenstvena nastupa u Španiji, te s 12 pogodaka iz 15 nastupa u Evropskoj ligi, koju su Madriđani osvojili.