Nogomet
1

Ante Miše prozvao nogometaše Viteza, moguća nova pojačanja

Klix.ba
Šef stručnog štaba NK Vitez, Ante Miše, danas je izvršio prozivku sa kojim su krenule pripreme nogometaša Viteza za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Igrače su uime uprave kluba i stručnog štaba pozdravili predsjednik Slaven Garić, portparol Ivan Sajević, šef stručnog štaba Ante Miše i pomoćni trener Veseljko Petrović.

Nogometaši Viteza danas su nakon prozivke odradili i prvi trening, a do 31. januara ostaju na domaćem terenu. Miše od igrača očekuje maksimalni angažman kako bi ostvarili zajedničke ciljeve.

"U Vitezu ćemo uglavnom raditi bez lopte, dok ćemo 1. februara krenuti u Međugorje, gdje je planirano da odigramo nekoliko pripremnih susreta. Ukupno ćemo odigrati sedam ili osam utakmica do prvenstva, a generalnu provjeru smo ostavili za 22. februar, kada ćemo igrati sa Olimpicom. Od igrača očekujem maksimalni angažman na ovim pripremama, kako bi ostvarili zacrtane ciljeve. Siguran sam da će borba za svaku poziciju biti velika", kazao je Miše.

Što se tiče igračkog kadra, zabilježeno je nekoliko odlazaka. Zvonimir Kožulj je prešao u redove Branitelja, dok će nove sredine potražiti: Dragan Šantić, Dario Pranjković, Borislav Grbavac, Branko Čubrilo i Antonio Zubak.

Redove Viteza pojačao je Haris Hećo, a Miše je zadovoljan njegovim dolaskom.

"Zadovoljan sam dolaskom Heće koji će sigurno ponuditi jednu širinu, a apsolutno vjerujem u trenutni igrački kadar i naše dečke. Moguće je da ćemo dobiti još jedno pojačanje, a ako do toga dođe, to će biti napadač", dodao je Miše.

Današnjoj prozivci prisustvovali su: Aleksandar Živković, Filip Perković, Petar Kovač, Vladimir Branković, Haris Hećo, Stjepan Badrov, Ivan Livaja, Josip Šantić, Matija Garić, Anel Dedić, Jasmin Smriko, Dragan Jurčević, Haris Dilaver, Aldin Šišić, Slavko Brekalo, Toni Livančić, Goran Jurić, Vedran Vidović, Mladen Jurčević, Marko Mišić, Armin Kapetan, Almir Hasanović i Sanel Alić.

Nakon obavljene prozivke uslijedio je zajednički ručak, nakon čega su Vitežani odradili i prvi trening u pripremama za nastavak sezone.