Nogomet
9

Ante Čačić izabran za novog selektora reprezentacije Hrvatske

Piše: D. B.
Ante Čačić (Foto: Arhiv/EPA)
Ante Čačić (Foto: Arhiv/EPA)
Članovi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza su na današnjoj sjednici izabrali Antu Čačića za selektora nogometne reprezentacije Hrvatske.

Odluka o izboru Čačića za novog selektora Vatrenih donesena je jednoglasno sa 17 glasova "za". Njemu je bilo jasno već ranije da će postati selektor, pa je odmah nakon utakmice Lokomotive protiv Splita, od koje se oprostio kao trener, nagovijestio da razmišlja o imenima reprezentativaca za kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje Vatreni igraju protiv Bugarske i Malte.

"Selektor je imenovan jednoglasno, razgovarali smo i došli do najboljeg rješenje. Zadovoljan sam i sa svim prijašnjim izborima koje smo odgovorno napravili kako bismo izabrali selektora koji će voditi Vatrene na evropsko ili svjetsko prvenstvo. Ante Čačić po svemu zaslužuje da bude selektor. Ima 220 utakmica u HNL-u, vodio je Dinamo u Ligi prvaka, Maribor u Evropskoj ligi, a razgovarao sam i s igračima". izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon sjednice IO HNS.

Šezdesetdvogodišnji trener će zamijeniti Niku Kovača, a u karijeri je dosad vodio Dubravu, Inter Zaprešić, Osijek, Zadarkomerc, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Croatiju Sesvete, Lokomotivu, Dinamo Zagreb, Radnik Sesvete i Maribor, a bio je i pomoćni trener reprezentacije Libije s kojom je osvojio bronzu na Mediteranskim igrama u Alemiri 2005. godine.

Hrvatska se nalazi u grupi H kvalifikacija za Euro. Italija je prva sa 18 bodova, Norveška druga sa 16, a Hrvatska treća sa 14 osvojenih bodova. Bugarska je na četvrtom mjestu sa osam bodova, a potom slijede Azerbejdžan sa šest i Malta sa dva boda.

Čačić će debi imati 10. oktobra na praznom Maksimiru protiv Bugarske.