Nogomet
4

Evropska liga / Aničićeva Astana i Young Boys remizirali bez pogodaka, Mainz slavio kod Gabale

Piše: E. B.
Marin Aničić i Miralem Sulejmani (Foto: EPA)
Marin Aničić i Miralem Sulejmani (Foto: EPA)
Današnjim utakmicama Astana - Young Boys (0:0) i Gabala - Mainz (2:3) počelo je drugo kolo Evropske lige.

Astana, za koju je svih 90 minuta odigrao naš reprezentativac Main Aničić, je u okviru grupe B dočekala Young Boys u susretu bez pogodaka. Gosti su propustili dobru prilike na početku meča kada je Lecjaks iz dobre situacije šutirao preko gola, a potom je Astana imala odgromnu priliku.

Nakon ubačaja iz auta sa desne strane lopta je došla do Đorđa Despotovića koji sa pet metara makazicama šutira, no pogodio je mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

U drugom poluvremenu veliku šansu imao je Ravet za goste u 56. minuti meča, no njegov šut nije bio precizan. Do kraja meča nije viđen kvalitetan fudbal izuzev prilike za gostujućeg napadača Kuba koji je sa desetak metara u 90. minuti prebacio gol, te je susret završen bez pogodaka.

U drugoj utakmici ove grupe večeras se sastaju Olympiacos i APOEL (21:05).

U grupi C Gabala je ugostila Mainz, a gosti su slavili sa 3:2. Domaćin je mogao povesti u 25. minuti, no Ricardinho je glavom pogodio samo stativu gostujuće ekipe. Gosti su poveli iz prve ozbiljne situacije pred golom Gabale, a mrežu Bezotosnog pogodio je Muto u 42. minuti na Bussmannovu asistenciju.

Gabala je u drugom poluvremenu krenula po izjednačenje, do kojeg je došla u 57. minuti meča. Golman Mainza Lossl je skrivio jedanaesterac, kojeg je iskoristio Gurbanov za 1:1.

Samo šest minuta kasnije Zenjov je na prelijep način pogodio Losslovu mrežu za veliki preokret azerbejdžanske ekipe. Ipak, u 68. minuti Bussmann je upisao drugu asistenciju, a Cordoba, koji je u igru ušao samo minutu ranije, je poravnao rezultat na 2:2. Konačnih 3:2 za njemačku ekipu postavio je Oztunali u 78. minuti.

Večeras će od 21:05 sati St. Etienne ugostiti Anderlecht u drugom susretu ove grupe.