Afrički kup nacija
0

Angola i Sudan odigrali bez pobjednika 2:2

Totalsport
Reprezentacije Angole i Sudana odigrale su 2-2 u ogledu 2. kola B skupine na Afričkom kupu nacija, koji se igra u Gabonu i Ekvatorskoj Gvineji.
Foto: AFP
Foto: AFP
U zanimljivoj utakmici u Malabu, Angola je dvaput vodila, ali se Sudan oba puta uspio vratiti i osvojiti svoj prvi bod na afričkoj smotri. Da bi imao izglede za prolaz, Sudan u zadnjem kolu mora pobijediti Burkinu Faso, koja će u kasnijoj utakmici u četvrtak igrati protiv Obale Slonovače. Angola sada ima četiri boda i dobre izglede za prolaz u četvrtfinale.

Obje selekcije imale su dvostrukog strijelca. Napadač Valadolida Manucho doveo je Angolu u vodstvo već u 5. minuti, nakon što je oduzeo loptu jednom igraču Sudana, krenuo prema suparničkom golu i precizno naciljao s nekih 13-14 metara. U 33. minuti, Ahmed Bashir je nakon centrašuta s lijeve strane nadskočio dvojicu Angolinih braniča i glavom izjednačio na 1-1.

Manucho je svoj drugi pogodak na utakmici, ukupno 16. u dresu Angole, pogodio u 50. minuti iz penala. No, u 74. minuti je Bashir iskoristio pogrešku suparničke odbrane, te je iz voleja postavio konačnih 2-2.

Do kraja utakmice je Sudan bio bolji i bliži pobjedničkom golu, ali do njega nije stigao.

Afrički kup nacija, 2. kolo B grupe:

Angola – Sudan 2-2 (Manucho 5, 50 – 11 m / Bashir 33, 74)

Tabela:

  1. Angola 4
  2. Obala Slonovače 3 (-1)
  3. Sudan 1
  4. Burkina Faso 0 (-1)