Trenutno bez kluba
0

Aner Ljeljak: Volio bih otići u inostranstvo

Piše: E. Isanović
Aner Ljeljak u dresu Veleža
Aner Ljeljak u dresu Veleža
Mostarac Aner Ljeljak (27) igrao je za sve mlade reprezentativne selekcije BiH. Po potrebi je nastupao u veznoj liniji ili napadu. U karijeri je igrao za Velež, GOŠK, Žepče, Rudar Kakanj, Orašje, Jedinstvo Bihać, Rudar Prijedor. Posljednju sezonu nosio je dres Slavena iz Živinica.

"Karijeru sam počeo graditi u Turbini iz Jablanice. Međutim, nakon nekoliko utakmica primijetio me Mensud Duraković iz Mostara i dogovorili smo se da preselim u Velež. Noseći dres ‘Rođenih’ postao sam jedan od najperspektivnijih igrača. To dokazuje činjenica da sam nastupao za sve omladinske selekcije BiH i već sa 17 godina potpisao profesionalni ugovor sa Veležom", kaže Ljeljak za Sarajevo-x.com.

Dodao je da je u Mostaru ostao nekoliko godina. Potom je otišao u GOŠK iz Gabele.

"Nisam pogriješio. Bio sam prvi strijelac ekipe sa petnaest postignutih golova. No, želio sam igrati u Premijer ligi BiH pa sam se vratio u elitni rang. Nastupao sam za Žepče jednu sezonu i postigao nekoliko presudnih golova. Kasnije sam igrao za Rudar iz Kaknja, pomogao sam Jedinstvu da izbori opstanak u društvu najboljih. Posebno mi je drag gol na Grbavici protiv Željezničara u Kupu BiH kada sam igrao za Rudar iz Prijedora", ističe ovaj Mostarac.

Na kraju je podvukao kako je trenutno bez kluba, mada je interesovanje za njegove usluge pokazao jedan belgijski tim. "Volio bih otići u inostranstvo, mada bih prihvatio i ponudu kluba iz Premijer lige. Naravno, pod uslovom da budem zadovoljan ponuđenim", zaključio je Ljeljak.