Jean-Pierre Escalettes
0

"Anelka više nikad neće zaigrati za francusku reprezentaciju"

Totalsport
Jean-Pierre Escalettes
Jean-Pierre Escalettes
Sada već bivši predsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Jean-Pierre Escalettes poručio je Nicolasu Anelki da se više ne nada nastupu u dresu "tricolora".

Chelseajev napadač označen je glavnim uzročnikom francuskog debakla i ispadanja u prvoj rundi takmičenja na SP-u u Južnoafričkoj Republici, a njegovo vrijeđanje selektora Raymonda Domenecha na poluvremenu utakmice s Meksikom i kasnije izbacivanje iz reprezentacije potaknulo je lavinu nezadovoljstva unutar svlačionice i bojkot treninga od strane igrača.

U svakom slučaju, Escalettes je za debakl odgovarao svojom ostavkom, svoju je poziciju osramoćen napustio i Domenech, a Anelki bivši predsjednik FFF-a ne predviđa blistavu budućnost.

"Ni moj nasljednik a ni jedan drugi selektor u budućnosti neće zaboraviti ono što se dogodilo i svi će se pobrinuti da Anelka više ne zaigra za Francusku", rekao je Escalettes.

Upitan koliko točno zna o verbalnim uvredama koje je Anelka uputio Domenechu (rekao mu je "J... se, prljavi kurvin sine!"), Escalettes je rekao:

"Znao sam u početku samo onoliko koliko sam pročitao u L'Equipeu. Ali čim sam se malo raspitao, jedan igrač mi je rekao da su uvrede bile i gore nego li se mislilo. Stoga sam odmah kaznio počinitelja."