Nogomet
0

Anelka raskinuo ugovor s WBA-om

Totalsport
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Francuski nogometni veteran Nicolas Anelka (35) raskinuo je ugovor s Premierligašem West Bromwich Albionom, a takva odluka stupa na snagu trenutno...

"Nakon razgovora s klubom došlo je do prijedloga da budem reintegriran u ekipu pod određenim uvjetima koje ne mogu prihvatiti. Želeći sačuvati vlastiti ugled odlučio sam stoga od ovog trenutka raskinuti svoj ugovor s WBA-om", poručio je Anelka putem saopćenja.

Anelka je nedavno kažnjen od strane Engleskog nogometnog saveza (FA) s pet utakmica suspenzije i 80.000 funti jer je svoj prvi od dva gola u premierligaškom remiju protiv West Hama (3-3) 28. decembra prošle godine proslavio gestom poznatom pod imenom "la quenelle" koja se uvredljivo u Francuskoj koristi kao obrnuti nacistički pozdrav. On sam je kasnije objasnio kako je to bila posveta njegovom prijatelju komičaru Dieudonneu, ali problem je što je dotični i sam više puta osuđivan zbog širenja rasne mržnje i antisemitizma. Kasnije ga je zbog incidentne proslave suspendovao i sam WBA.

Bivši napadač PSG-a, Arsenala, Real Madrida i Chelseaja u WBA je stigao prošlog ljeta i otad je u 12 premierligaških nastupa postigao 2 gola.