Nogomet
0

Anelka potpisao za Chelsea

FENA
Francuski napadač i član engleskog prvoligaša Boltona Nicolas Anelka potpisao je ugovor s Chelseajem do juna 2012., objavio je britanski televizijski kanal Sky Sports. Bolton je odbio prvu ponudu Chelseaja u visini od 11 milijuna funti (14,5 miliona eura), a novi ugovor vrijedi, prema Sky Sportu, 14 miliona funti.

Anelka, koji je u Bolton došao u ljeto 2006., produljio je ugovor s tim engleskim klubom na početku ove sezone u kojoj je dosad zabio 11 golova.

Anelka, kojeg su mnogi smatrali jednim od najtalentiranijih nogometaša svoje generacije, želio je zaigrati u nekom velikom klubu nakon neuspjeha u Real Madridu i Liverpoolu.

Karijeru je počeo u Paris SG-u, ali se sukobio s tadašnjim trenerom Ricardom, nakon čega je 1997. potpisao za Arsenal. Ondje, međutim, nije mogao podnijeti zadiranje tabloida u svoj privatni život te je naglo napustio engleski klub i priključio se Real Madridu 1999.

Anelka je u Španjolskoj proveo samo jednu sezonu i gotovo da nije igrao jer je imao loše odnose s članovima madridskog kluba, kao što su Raul ili Fernando Morientes. No svejedno, s tim je klubom osvojio Ligu prvaka 2000., a iste je godine s francuskom reprezentacijom postao prvak Europe.

Zatim se vratio na dvije godine u Paris SG, a onda je bio posuđen na šest mjeseci Liverpoolu. Od lipnja 2002. do siječnja 2005. bio je u Manchester Cityju gdje je ostao u dobrom sjećanju navijačima, a zatim je sezonu i pol nosio dres Fenerbahčea.