Nogomet
1

Anelka: Ne kajem se što sam uvrijedio trenersku neznalicu Domenecha

Klix.ba
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Nicolas Anelka (Foto: AFP)
Francuski napadač Nicolas Anelka, koji je dobio otkaz prošlog mjeseca u engleskom premierligašu West Bromwich Albionu, izjavio je da se ne kaje što je okončao karijeru u francuskoj reprezentaciji, jer je uvrijedio selektora Raymonda Domenecha.

Uvrede koje je uputio selektoru koštale su ga toga da je prije vremena morao napustiti Svjetsko prvenstvo 2010. jer ga je Domenech poslao kući.

Anelka je došao u sukob sa selektorom na poluvremenu utakmice sa Meksikom, a tu su utakmicu Francuzi izgubili 2:0. Četiri godine kasnije, nogometaš tvrdi da još ne osjeća kajanje zbog svega.

"Uvrijedio sam trenera koji je uvreda za cijelu Francusku i koji nikada ništa značajno nije osvojio. On nije znao za pobjede. Poštujem ga kao čovjeka jer mislim da je dobra osoba, ali je kao trener nula", rekao je Anelka, prenosi Goal.com.

Nakon ovog incidenta Anelka je dobio zabranu nastupa u 18 utakmica u reprezentaciji, te je okončao karijeru reprezentativca.

"Kada ste radili sa trenerima kao što su Ancelotti i drugi velikani, onda je teško raditi sa nekim poput Domenecha. Trener koji traži poštovanje, a istovremeno ne poštuje najboljeg strijelca u historiji Francuske Thierryja Henryja, ne zaslužuje poštovanje", zaključio je Anelka.

Ovaj 35-godišnji napadač je trenutno bez kluba nakon što je dobio otkaz u West Bromwich Albionu prošlog mjeseca.