Nogomet
79

Anel Hadžić u redakciji Klix.ba: Džeko je puno nedostajao u Izraelu

Piše: N. J.
Foto: D. S./Klix.ba
Anel Hadžić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Bh. nogometni reprezentativac Anel Hadžić posjetio je danas redakciju portala Klix.ba te razgovarao o sinoćnjem sramotnom porazu od Izraela 3:0, atmosferi u svlačionici Zmajeva, ali i ličnim planovima.

Hadžić je vidno razočaran, a o samoj utakmici kaže da je "sijevalo sa svih strana". On je sinoć igrao na tri pozicije u timu, lijevog i desnog beka, te stopera.

"Već poslije prvog gola naša igra se raspala", kazao je.

Kada je riječ o atmosferi među igračima, Hadžić kaže da sve funkcioniše normalno te da su na teren stadiona u Haifi istrčali kao ekipa.

"Bilo koja ekipa na svijetu teško se može nositi sa izostankom pet igrača. Mi smo imali toliko pehova, a itekako se osjetilo neigranje Edina Džeke. Kada je on na terenu, to vam jednostavno daje veliki motiv da idete naprijed. Sinoć je mnogo nedostajao", naveo je igrač austrijskog Sturma.

Ugovor sa Sturmom ističe mu sljedećeg ljeta, ali zasad ne razmišlja previše o tome. U posljednje vrijeme spominje se kako su za njega zainteresovani Sampdoria i Parma, međutim, Anel kaže da zasad nema ništa konkretno od toga.