Nogomet
123

Anel Hadžić dobio sve papire, ali nikada i poziv u reprezentaciju

Piše: Edin Isanović
Anel Hadžić
Anel Hadžić
Anel Hadžić, nogometaš austrijskog Sturma krajem septembra ove godine dobio je dozvolu FIFA-e za promjenu sportskog državljanstva i na taj način stekao je pravo za nastup u dresu Zmajeva. Od tada je naš državni tim odigrao tri utakmice (dvije kvalifikacione i jednu prijateljsku), a nekadašnji reprezentativac Austrije nije dobio poziv selektora Safeta Sušića.

Anel je nosio dres mlade austrijske reprezentacije. Međutim, kasnije je izjavio kako želi igrati isključivo za BiH.

Nakon toga je Hadžić počeo sa prikupljanjem svih potrebnih papira kako bi zaigrao za bh. nacionalni tim. Poslije nekoliko mjeseci kompletirao je dokumentaciju. No, kada se očekivalo da bi mogao biti “unutra”, to se nije desilo. Poziv šefa državnog tima nije dobio.

Hadžić je ljetos iz Rieda preselio u redove Sturma. Tada je izjavio da je sretan što je došao u Sturm te da je to pravi klub za preporuku u reprezentaciju BiH.

“Drago mi je da sam sada u Gracu. To je veliki klub kojeg je nekada trenirao naš stručnjak Ivica Osim. Ovo je još jedna stepenica u mojoj karijeri. Uskoro želim debitovati za bh. reprezentaciju”, istakao je tada Anel Hadžić za Klix.ba.

Za svoj novi klub Hadžić je upisao 11 nastupa, a postigao je i jedan pogodak.

Inače, Anel je nakon dolaska u Grac prošao period adaptacije i slovenski strateg Darko Milanič ima povjerenje u njega. Iako na početku nije bio uvijek stadradan u posljednje vrijeme etablirao se u udarnu postavu.

On je nogometaš koji može biti alternativa na nekoliko pozicija. Krasi ga borbenost i sjajan udarac. Klasična je radilica na sredini terena s naglaskom na odbrambene zadatke i razaranje suparničkih napada. Ostaje da vidimo da li će dobiti poziv selektora u narednom periodu.