Nogomet
0

Andy Cole navodno pretukao suprugu

Sarajevo-x.com
Bivši nogometaš Manchester Uniteda Andrew Cole je, u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, uhapšen zbog navodnog fizičkog napada na svoju suprugu Shirley, a nakon što je proveo 17 sati u pritvoru, pušten je kući uz jamčevinu, objavio je Daily Mail.

Bivšu zvijezdu engleske Premier lige policija je u ponedjeljak ujutro odvela iz njegovog 2,4 miliona funti vrijednog doma u policijsku stanicu, jer je navodno pretukao suprugu Shirley. Proveo je 17 sati u pritvoru, nakon čega je pušten uz jamčevinu.

Tamnoputi nogometaš, koji je također igrao za englesku nogometnu reprezentaciju, tek se vratio sa proslave krštenja šestomjesečnog sina nogometaša Dwighta Yorkea, kada je policija pokucala na vrata njegova 3,2 miliona eura vrijednog doma. Još uvijek nije poznato ko je zvao policiju.

36-godišnji Cole i Shirley su u braku od 2002. godine, a na proslavu krštenja Brandona Tigera došli su odvojeno, zbog čega se dalo naslutiti da su se posvađali.

Andrew Cole je postigao gotovo 200 golova u nastupima za nogometne klubove Newcastle i Manchester United, te je također igrao za Blackburn, Manchester City, Portsmouth i Birmingham.