Postao igrač New Englanda
43

Andrew Farell prvi izbor na MLS draftu, trenirali ga Fazlagić i Jusufović

Piše: Edin Isanović
Andrew Farrell nakon drafta (Foto: AFP)
Andrew Farrell nakon drafta (Foto: AFP)
U četvrtak je u Indianapolisu održan super draft MLS-a, na kojem je izabrano 38 igrača u dva kruga. Kao što je bilo i najavljeno, reputaciju prvog picka opravdao je Andrew Farrell. On je postao novi nogometaš New Englanda.

Čelnici pomenutog kluba bili su prezadovoljni i poželjeli su mu mnogo sreće. Inače, Farrell je stigao sa univerziteta u Louisvilleu.

Ovaj 20-godišnji nogometaš jedan je od najkompletnijih koledž igrača, a odlikuju ga svestranost, brzina i veliki potencijal.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da su njegovi dugogodišnji treneri bili bh. stručnjaci Muhamed Fazlagić i Braco Jusufović. Oni su s njim radili od njegove 14 do 20 godine.

Nakon što je Farrell stigao iz Perua počeo je trenirati nogomet.

"Mene je podsjetio na Richardsa. Bio je vrlo dobar u kretnjama sa loptom i stvarao je probleme suparničkim timovima. Većina naših trenera dolazi sa prostora nekadašnje Jugoslavije pa smo fokus stavili na tehnički razvoj nogometaša. Kada smo Farrella vidjeli prvi dan znali smo da je veliki talent. Bio je veoma dobar igrač, slušao je sve što mu se govorilo i stalno je radio na poboljšanju. To mu se na kraju isplatilo", istaknuo je Fazlagić za medije u SAD-u.