Nogomet
25

Andrej Kramarić potpisao za Leicester City

Klix.ba
Andrej Kramarić
Andrej Kramarić
Hrvatski nogometaš Andrej Kramarić novi je igrač engleskog premijerligaša Leicester Cityja.

Rijeka je tako ostala bez najboljeg strijelca jedne od najuspješnijih generacija u klupskoj historiji, a sjajni 23-godišnji napadač je ostvario jedan od najznačajnijih transfera, ne samo u klupskoj historiji HNK Rijeke, već i u cijelom HNL-u, te je igrama koje je pružio u dresu Rijeke zaslužio transfer u ponajbolju nogometnu ligu na svijetu.

Kramarić je na Kantridu stigao nakon historijskog trijumfa u Stuttgartu, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka sezone 2013/14. i ubrzo postao jedan od ključnih igrača ekipe Matjaža Keka. Za Rijeku je debitovao pogotkom u Koprivnici u minimalnoj pobjedi protiv Slaven Belupa (1:0), u oktobru je postigao čak osam pogodaka na Kup utakmici protiv Zmaja, dok je u dresu Rijeke na evropskoj nogometnoj sceni zablistao 7. novembra 2013. sjajnim pogotkom u domaćem remiju protiv Lyona.

Nekoliko mjeseci kasnije, s prvim službenim utakmicama u 2014. godini počeo je Kramarićev golgeterski uzlet. Napadač uz čije se ime do tada stavljao epitet "nadareni" iz kola u kolo potvrđivao je svoju golgetersku klasu te postao jedan od najcjenjenijih mladih nogometaša današnjice i ponajbolji napadač koji je nosio dres Rijeke.

S brojem 91 na Rijekinom dresu, Kramarić je u 65 nastupa postigao 55 golova.

S Leicesterom je potpisao ugovor na tri i po godine.