Nogomet
0

Andrea Agnelli i službeno predsjednik Juventusa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Najava od srijede je u četvrtak dobila i službenu potvrdu. Novi predsjednik torinskog nogometnog giganta Juventusa je 35-godišnji Andrea Agnelli.

Time je Agnelli postao treći predsjednik Juventusa unutar jedne sezone. Naime, Giovanni Cobolli Gigli je startao u sezonu, potom je njegovu dužnost preuzeo Jean-Claude Blanc, a sada je novi predsjednik Andrea Agnelli.

"Blanc će ostati u klubu i radit će na izvorima prihoda, kao i u poslovima oko novog stadiona. Moja zadaća je uzdignuti klub koji je upao u veliku krizu. Volim klub i nadam se da ću ljubavlju i radom napraviti da klub izađe iz krize", rekao je Andrea Agnelli.

Posljednji Agnelli koji je bio u predsjedničkoj fotelji bio je Umberto, otac aktuelnog Andree, i to od 1955. do 1962. godine.

Podsjetimo da Juventus ove sezone prolazi kroz jednu od većih kriza posljednjih godina. Iz Lige prvaka su ispali, u Seriji A vrlo vjerojatno neće dograbiti niti pozicije koje vode iduće sezone u Ligu prvaka, pa im igranje Europa lige ostaje, vjerojatno, jedina satisfakcija.