Nogomet
0

Anderlecht odbio Chelseajevu ponudu za Lukakua

Totalsport
Romelu Lukaku
Romelu Lukaku
Anderlecht je tokom netom završenog zimskog prijelaznog roka dobio i odbio 30 miliona eura vrijednu ponudu Chelseaja za svoga talentiranog nogometaša Romelua Lukakua, potvrdio je direktor belgijskog prvaka Herman van Holsbeeck.

"Chelsea je htio Lukakua već ove zime, ali nakon konsultacija s njegovim agentom, odlučili smo odbiti ponudu iz Londona", izjavio je Van Holsbeeck.

Anderlecht je ozbiljno razmatrao da prihvati odštetu koju mu je nudio engleski prvak, ali 17-godišnji napadač i njegov agent David Steegan su potvrdili da igrač još neko vrijeme želi ostati u Belgiji. Steegan je, ujedno, negirao da je u januaru pregovarao s Manchester Cityjem, što je prenio dio evropskih medija. A o budućnosti svoga klijenta je rekao:

"Šta će biti najeto? Sve je moguće, ali ništa još nismo definirali. Lukaku je vrlo mlad i mogao bi odlučiti ostati još u Anderlechtu".

Lukaku, uprkos malom broju godina, ima već osam nastupa za seniorsku belgijsku reprezentaciju i dva postignuta gola. Za Anderlecht je ove sezone u belgijskom prvenstvu u 22 utakmice zabio deset pogodaka i pet puta asistirao.