Nogomet
10

Ancelottiju pobjeda u debiju na klupi Bayerna

Piše: D. B.
Carlo Ancelotti je danas debitovao na klupi Bayerna, a njegovi tim je mnogo teže nego se to očekivalo savladao petoligaša Lippstadt rezultatom 4:3.

Bivši trener Milana, Juventusa, Real Madrida, Chelseaja i PSG-a je preuzeo Bayern ovog ljeta nakon što je klub napustio Pep Guardiola.

Ancelottijev debi nije prošao baš najbolje jer se Bayern "provukao" pobjedom protiv petoligaša, a tokom utakmice se povrijedio Arjen Robben. Talijanski stručnjak je odredio formaciju 4-3-3, a njegovi izabranici su nakon prvog poluvremena vodili 3:0 zahvaljujući golovima Robbena, Lahma i Greena.

U drugom poluvremenu je na 4:0 povisio Joswig autogolom, a onda su počele nevolje za Bayern. Bavarci su primili tri pogotka, Budzinsky je pogodio u 51, Parensen u 57, a potom i Maiela u 88. minuti. Ipak, petoligaš do izjednačenja nije mogao.

"Ovo su utakmice u kojima testiramo formu. Nismo željeli rizikovati, prvo poluvrijeme je bilo dobro. Trenirali smo dobro ove sedmice i igrači su fokusirani. Dat ćemo sve od sebe, a s mnogo truda možemo uspjeti", izjavio je Ancelotti.