Duel divova na Meazzi
0

Ancelottija brinu povrede pred utakmicu sa Interom

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U okviru osmine finala Lige prvaka večeras će se odigrati utakmice između Intera i Chelseaja, te CSKA Moskve našeg Elvira Rahimića i španske Seville.

Uoči večerašnjeg spektakla na stadionu Giuseppe Mezza, domu italijanskog prvaka, treneri Chelseaja i Intera zabrinuti su zbog problema sa povredama koje su desetkovale njihove sastave. Oba trenera su ostala bez standardnih lijevih bekova, a Carlo Ancelotti, trener Chelseaja priznao je da ima problema sa odbranom.

"Dobro poznajem Chelsea, ali to ne znači da će biti lakše. Ponekad je teže ako toliko znaš o nekom timu. Dok sam vodio Chelsea igrao sam protiv Porta koji je bio moj tim sa mojim igračima i opet nije bilo lako. Jednu utakmicu smo izgubili, jednu dobili", rekao je Jose Mourinho, trener Intera.

On je istakao i da Ancelotti poznaje tim Intera, s obzirom da je čitav život u italijanskom fudbalu i da poznaje sve igrače.

"Nisam preplašen. Moramo se fokusirati na Interove kvalitete i ograničiti ih. To što se dešava sa Interom nama ne pravi razliku. Ako želimo da ih pobjedimo, moramo dati 100 posto od sebe, ali i Inter mora dati najbolje od sebe da bi nas pobjedio", rekao je Ancelotti.

CSKA Moskva će večeras protiv Seville odigrati svoju prvu zvaničnu utakmicu nakon osmog decembra i susreta protiv Bešiktaša.

Trener CSKA Leonid Slutsky kazao je da se prijateljske utakmice ne mogu porediti sa takmičarskim bez obzira na rezultate i da će pravi odgovor o formi njegovog tima dati zvanični susreti.

"Siguran sam da nećemo imati fizičkih ni taktičkih problema. Igranje pred domaćom publikom je naša prednost. Jasno je da moramo igrati agresivno i tražiti pobjedu, ali se na ovom nivou utakmice rijetko rješavaju u prvom susretu", rekao je Slutsky.

Manuel Jimenez, trener Seville rekao je da ima harmoničan tim, ujedinjenu grupu igrača koja je spremna na velika dostignuća.

"Svaki tim sanja o igranju finala Lige prvaka, ali samo veliki klubovi ostaju u takmičenju. Moramo ići korak po korak i prije svega doći do četvrtfinala. Volio bih da CSKA radi u našu korist, ali je sigurno da imaju određene prednosti, jer su se pripremali samo za ovaj meč, dok smo mi ponekad igrali dva meča sedmično. To je mač sa dvije oštrice", rekao je Jimenez.