Chelsea
0

Ancelotti u velikim mukama zbog golmana

Totalsport
Carlo Ancelotti  (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti, talijanski stručnjak na klupi engleskog prvaka londonskog Chelseaja, na sto muka je uoči početka nove sezone. Premiership kreće 14. avgusta.

Trenutačno Ancelotti "ne spava" zbog problema s golmanima. Češki golman Petr Čech, već godinama prva opcija londonskog Chelseaja, neće biti spreman za start sezone, a razlog je tome povreda koju je prošlog utorka zadobio na treningu, a pri čemu je povrijedio list desne noge. Prve liječničke informacije su najavile pauzu od nogometa u trajanju od mjesec dana.

Ancelotti se tako okrenuo drugoj dvojici golmana u timu, a to su Portugalac Hilario i Englez Ross Turnbull, ali ovaj potonji je doslovno razočarao svojom izvedbom u petak kada je Ajax u prijateljskom susretu pobijedio Chelsea 3-1.

Dotični je, naime, po izvještajima s te utakmice direktni krivac za dva od tri pogotka, a imao je još nekoliko početničkih grešaka koje nisu kažnjene pogocima Ajaxa.

Ancelotti će tako biti primoran gurnuti među vratnice Portugalca Hilarija, a podsjetimo da Chelsea prije početka Premiershipa igra Community Shield na Wembleyju protiv Manchester Uniteda, odnosno, utakmicu tamošnjeg Superkupa.